Hotels in PolandHoteleMotelePensjonatyDomy wczasowePa艂aceRezydencjeZajazdyZamkiPolish Hotels

VI POKAZ DA艃 WIGILIJNYCH


Warszawa, 20 grudnia 2001
Hotel Jan III Sobieski




W dniu 20 grudnia 2001 r. w sali restauracyjnej hotelu Jan III Sobieski w Warszawie odby艂 si臋 po raz sz贸sty Pokaz Da艅 Wigilijnych. By艂a to kolejna edycja tego konkursu, kt贸ry zgodnie z tradycj膮 zorganizowany by艂 przez zwyci臋zc贸w z ubieg艂ego roku. Organizatorami i sponsorami tej wyj膮tkowej imprezy byli gospodarze Hotelu oraz Komisja Gastronomiczna Polskiego Zrzeszenia Hoteli.

W pokazie wzi臋艂o udzia艂 12 ekip z nast臋puj膮cych hoteli i zak艂ad贸w gastronomicznych z ca艂ej Polski:

- Hotel Zamkowy z Krasiczyna
- Hotel Orbis Kasprowy z Zakopanego
- Pensjonat Maciejanka z Kobylej G贸ry
- Hotel Nadmorski z Gdyni
- Hotel 500 ze Strykowa
- Sport Hotel z Be艂chatowa
- O艣rodek Szkoleniowo-Wypoczynkowy Mikorzyn z Mikorzyna k. Konina
- Hotel MAG z Bochni
- Hotel Panorama z Mszczonowa
- Centrum Kongresowe Warszawianka z Jachranki
- Hotel Forum z Warszawy
- Restauracja Bakata z Warszawy

Trzynast膮 ekip膮, kt贸ra zgodnie z zasadami konkursu nie by艂a oceniania, by艂 Hotel Jan III Sobieski.

Ka偶da z dru偶yn musia艂a przygotowa膰 do 12 da艅 wigilijnych, kt贸re mia艂y nie odbiega膰 od tradycji polskiej kuchni natomiast mog艂y by膰 zaaran偶owane w spos贸b nowoczesny. Dekoracja sto艂贸w i spos贸b prezentacji da艅 zale偶a艂 od inwencji i pomys艂owo艣ci ka偶dej z ekip. Dzi臋ki temu nie brakowa艂o ba艂wank贸w, 艢wi臋tego Miko艂aja, g贸ralskiej kapeli spod Tatr, orkiestry muzycznej i tajemniczej mg艂y (z suchego lodu). Hotel Jan III Sobieski zapewni艂 wszystkim ekipom miejsce w kuchni hotelowej, by mog艂y w noc poprzedzaj膮c膮 konkurs przygotowa膰 swoje dania.

Punktualnie o godzinie 15 rozpocz臋艂o si臋 uroczyste otwarcie Pokazu. Marek Stopczyk – prezes PZH oraz Robert Sowa i Krzysztof Dubrow z hotelu Jan III Sobieski zaprosili przyby艂ych go艣ci do dokonywania oceny prezentacji wszystkich ekip startuj膮cych w konkursie. Zwyci臋zc臋 mo偶na by艂o typowa膰 na specjalnych arkuszach ocen w dw贸ch kategoriach – za smak potraw oraz za wygl膮d stanowisk. Po tym etapie rozpocz臋艂a si臋 degustacja prezentowanych potraw.

Rozstrzygni臋cie konkursu nast膮pi艂o o godzinie 18, kiedy to ponownie panowie Marek Stopczyk, Robert Sowa oraz Krzysztof Dubrow wkroczyli na scen臋. Wr臋czyli oni przedstawicielom wszystkich startuj膮cych ekip pami膮tkowe dyplomy.

Laureatem Grand Prix tegorocznego konkursu zosta艂a ekipa hotelu MIKORZYN, kt贸ra zdaniem wi臋kszo艣ci g艂os贸w podoba艂a si臋 najbardziej za smak potraw i bardzo ciekaw膮 aran偶acj臋.

Dodatkow膮 nagrod臋 od firmy TASMAN w kategorii danie rybne dosta艂o Centrum Kongresowe WARSZAWIANKA za sandacza z musem 艂ososiowym.

W imieniu GASTRONA.PL gratulujemy zwyci臋zcom i wszystkim startuj膮cym w Pokazie ekipom!!


Zwyci臋ska ekipa hotelu MIKORZYN


Kolejn膮 atrakcj膮 wieczoru tego by艂a akcja charytatywna, z kt贸rej doch贸d przeznaczono dla Spo艂ecznego Komitetu Pomocy Dzieciom w Pu艂tusku. W zbieranie datk贸w w艂膮czy艂 si臋 znany polski aktor Wies艂aw Go艂as. Podczas specjalnej aukcji mo偶na by艂o wygra膰 m.in. bombki 艣wi膮teczne ozdabiane przez polskich artyst贸w oraz koszulki polskiej reprezentacji w pi艂ce no偶ej.


Ekipa hotelu Mikorzyn, kt贸ra zdoby艂a Grand Prix, b臋dzie gospodarzem kolejnej edycji "Pokazu Da艅 Wigijnych" w 2002 roku.

Zatem do zobaczenia za rok w Mikorzynie!



Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /include/adnet_bbelements_code_scripts.php on line 16